asperge salade

Voor de salade:
– groene asperges
– gemengde sla
– avocado
– plakjes zalm
– lente ui
– sesamzaadjes

Voor de dressing:
– 2 el sushi gember (zelf gemaakt)*
– flinke scheut extra viërge olijfolie
– sap + rasp van (biologische)citroen
– 1 teentje knoflook
– handje verse koriander
– peper
– zout

Bereiding:
Kook of, nog liever, stoom de asperges een paar minuten totdat ze beetgaar zijn. Doe ondertussen de ingrediënten van de dressing in een mengbeker en pureer het fijn met een staafmixer. Leg de gemengde salade op een bord en drapeer de afgekoelde asperges eroverheen. Snijd de lente ui fijn, de avocado en zalm in stukjes en strooi deze samen met de sesamzaadjes over de salade heen. Maak het vervolgens af met de dressing.

Eet smakelijk!

*sushi gember- geraspte gemberwortel, water, zout, honing, citroen

Een paar wetenswaardigheden op een rij

Een bord vol gezonde vetzuren door de avocado, zalm en olijfolie, waardoor je langer verzadigd blijft.

De groene asperges bevatten iets meer voedingswaarde dan de witte asperges. Deze asperges zijn rijk aan vitamine E, een belangrijke antioxidant die het ranzig worden van vetzuren tegengaat. Tevens een beschermer van de cellen en bloedvaten. De kopjes van de asperges zijn een bron van B vitamines, onder andere belangrijk voor de stofwisseling en energiehuishouding. Het bevat glutathion wat ontgift en veroudering tegengaat.

De sesamzaadjes zitten boordevol calcium. Koriander heeft een ontgiftende werking. Knoflook ondersteunt de goede gezondheid van hart- en bloedvaten. Gember stimuleert de spijsvertering en werkt weerstandsverhogend.

Laat je voeding je medicijn zijn!

Reageren is niet mogelijk