Bananenbrood

(Niet geschikt voor mensen met diabetes of schommelende bloedsuikerspiegel)

bananenbroodIngrediënten:
– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel (of 75 gram kokosmeel + 75 gram amandelmeel)
– 3 eieren
– (ceylon) kaneel
– snufje zout
– 1 handje noten/zaden/gedroogd fruit
– 1,5 theelepel bakpoeder
– olie om in te vetten (optioneel)

Bereiding:
– Verwarm de oven op 170 graden
– Doe de eerste 5 ingrediënten in een kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te   lang) tot een beslag
-Voeg vervolgens de noten en gedroogde vruchten toe zodat deze grof gehakt en gemengd worden met de rest van het beslag
-Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng nog goed door elkaar
– Vet een cakevorm in (optioneel)
– Giet het mengsel in de vorm
– Zet de cakemengsel in de oven en bak het bananenbrood in 55 minuten gaar
– Haal het uit de oven en laat het afkoelen
– Snijdt het in plakjes en leg in de diepvriezer om te bewaren

Besmeer 1 of 2 plakjes bananenbrood met kokosolie en leg er wat extra vers fruit naast. Het is net een feestje boordevol gezonde ingrediënt voor een goede start van de dag.

Voor een hartige variant is het lekker om, in plaats van de gedroogde vruchten, Italiaanse kruiden, olijven, zongedroogde tomaatjes of andere groenten en feta erdoorheen te doen. Ook het variëren met verschillende meelsoorten zoals teff-, boekweit- of kastanjemeel maakt het brood afwisselend en voedzaam.

Genieten maar

Reageren is niet mogelijk