Witlof ovenschotel met geitenkaas

Ingrediƫnten:
  • 2 stronkjes witlof
  • 90 gr zachte geitenkaas
  • Rode besjes (of ander klein fruit zoals frambozen of cranberry’s)
  • tijm
  • handje walnoten
  • olijfolie
  • Balsamico azijn
Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 160 graden
-Snijd de witlof in de lengte door midden. Verwijder het binnenste gedeelte, want deze kan nogal bitter smaken
-Spoel de witlofbladeren onder de kraan af en leg ze in een ovenschaal
-Heb je verse tijm? Rits dan de blaadjes ervan af. Strooi ze over de schotel
-Verdeel de walnoten en de besjes over het geheel
-Snijd plakjes van de zachte geitenkaas en verdeel deze over de schaal
-Besprenkel met wat olijfolie en balsamico azijn
-Schuif het in de oven voor 10 minuten. Houdt hem wel in de gaten, want het kan hard gaan
-Zo simpel, makkelijk en zo lekker!

Wist je dat?

Je het beste geraffineerde olijfolie kan gebruiken voor het bakken en liever niet de extra vierge? Deze kan beter tegen wat hogere temperaturen zonder dat er schadelijke stoffen ontstaan zoals vrije radicalen. Je mag de extra vierge wel rijkelijk besprenkelen over de witlof schotel nadat hij uit de oven is gekomen!

Het is niet voor niets dat de witlof bitter smaakt. Deze bevat namelijk bitterstoffen die onze spijsvertering ondersteunen. Ook zit het bomvol inuline vezels, waar onze darmflorabacteriƫn lekker van kunnen smikkelen.


Reageren is niet mogelijk