Bloemkool pizza

Voor de pizzabodem:
– halve bloemkool
– 1 ei
– +/- 100 gram zachte geitenkaas
– 1 el provinciaalse kruiden
– snufje zout
– snufje peper

Voor de topping:
– pesto
– ui
– knoflook
– paprika
– kappertjes
– blikje tonijn
– artisjokharten, in stukjes gesneden
– 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
– 1 handje rucola
– extra vierge olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de ingrediënten van de pizzabodem in de keukenmachine. Laat deze draaien totdat de bloemkool fijn gemalen is en alle ingrediënten goed met elkaar zijn gemixt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel op de plaat uit. Druk het wat aan zodat je een platte pizzabodem krijgt. Zet de pizzabodem 25-30 minuten in de al voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de ui, paprika, artisjokharten en mozzarella in plakjes. Versnipper de knoflook in kleine stukjes.
Als de pizzabodem in de oven bruin begint te kleuren kan hij eruit.
Besmeer vervolgens de bodem met pesto en beleg hem met de overige topping ingrediënten, behalve de rucola en olijfolie. Deze bewaren we totdat de pizza uit de oven komt.
Zet de belegde pizza voor 10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Maak hem vervolgens af met de rucola en besprenkel er rijkelijk extra vierge olijfolie eroverheen.

Smakkelijk eten!

 

Reageren is niet mogelijk