Wildpluk
Ingrediënten:
- Hand vol hondsdraf
- Hand vol zevenblad
- Handje walnoten
- 2 el edelgist vlokken
- Scheut extra vierge olijfolie
- 1 knoflookteentje
- peper
- (keltisch)zeezout
Bereiding:
Pluk de blaadjes en bloemetjes van het steeltje van de hondsdraf. Het is leuk om wat hele takjes te bewaren, zodat je deze later op de toastjes kan doen. Doe alle ingrediënten samen in een blender en maal het fijn. Alle ingrediënten zijn naar smaak. Dus wil je een beetje meer pit, dan kan je dit zelf aanpassen door wat meer edelgist vlokken, peper of zout eraan toe te voegen.
Wist je dat?
De geurige hondsdraf (Glechoma) heel heilzaam is voor onder andere de luchtwegen? Het werk antibacterieel, slijmoplossend en zit boordevol antioxidanten. Welkome ondersteuning voor het immuunsysteem dus.
Zevenblad is een doorn in het oog in vele tuinen, maar zijn rijk aan mineralen, vitamine A en C. If you can’t beat it, eat it! Ook lekker om in een salade te verwerken of in een soep.
Edelgistvlokken zijn een smaakvolle vervanger voor kaas. Het bevat veel B vitamines (B1,B2, B3, B6 en foliumzuur) en mineralen, dus het is ook nog eens voedzaam.