Zo af en toe mag er best eens lekker gesnoept worden, vooral zo rond de feestdagen. Het wordt alleen lastig als je lactose, caseïne, of gluten moet vermijden. Maar met deze kruidnoten zit je helemaal goed!
Ingrediënten:
– handje Maiskorrels
– 1 el kokosolie
– 1 el Honing
– Speculaaskruiden naar smaak
Bereiding:
Smelt 1 eetlepel kokosolie in een steelpannetje op een matig vuur. Voeg hier 1 eetlepel honing en speculaaskruiden aan toe en blijf goed roeren totdat het begint te borrelen. Pak een handje maiskorrels en gooi dit in het pannetje erbij. Doe de deksel op de pan en schudt het regelmatig heen en weer zodat de maiskorrels niet verbranden. De maiskorrels beginnen nu vrolijk te poppen. Als ze minder enthousiast worden met het poppen, zijn ze klaar. Let op als je dit met kleine kinderen klaarmaakt. De olie en damp kunnen heel erg heet zijn