Sole

Benodigdheden

  • 1/3 keltisch zeezout
  • 2/3 water
  • (jam)Pot met deksel
Bereidingswijze

Doe het Keltisch zeezout in een schone pot. Kook het water en laat het ietsje afkoelen. Giet het water bij het zout in de pot en roer het goed door. Je zal zien dat niet al het zout opgelost is, doordat er zoutkristallen naar de bodem zakken. Dit is een goed teken, want het betekend dat het water verzadigd is met alle zout moleculen. Zet het op een donkere plek waar de zon niet bijkomt. Nu kan je zo nodig een theelepeltje Sole in een glas water oplossen en heb je de ideale mineralen samenstelling om tekorten aan te vullen. Na 3 maanden is het tijd om weer een verse te maken.

Wist je dat?

Masaru Emoto een belangrijke ontdekking heeft gedaan over watermoleculen? Water kan namelijk heel veel informatie in zich opslaan. Het neemt gemakkelijk trillingen, gedachtes en intenties over. Vandaar dat ik een briefje op de pot heb geplakt met het woord ‘zuiver’. Je kan natuurlijk elke boodschap opschrijven die voor jou belangrijk is om het water mee op te laden.

‘Sole’ komt van het Keltische woord ‘zon’ en wordt ook wel ‘het levenswater’ genoemd. In bepaalde omstandigheden verlies je meer mineralen doordat je het uitzweet of verbruikt. Het is zo rijk aan mineralen dat het een effectieve refill kan geven aan je cellen om weer in balans te komen. Keltisch zeezout is het meest natrium arme zeezout ter wereld. Omdat er relatief weinig natrium in dit zoutkorreltje zit, wordt de rest opgevuld met andere belangrijke mineralen zoals kalium en magnesium.

Gebruik Sole alleen als je veel gezweet hebt, bijvoorbeeld in de zomer, na het sporten of na een sauna bezoek. Ook is het een goede aanvulling bij een ketogeen voedingspatroon waarbij je veel vocht en dus ook mineralen afvoert.
Gebruik het niet bij een verhoogde bloeddruk. Haal hiervoor liever de mineralen uit groenten en fruit.

Reageren is niet mogelijk