Zuivelvrije geraspte kaas

Ingrediënten:
  • 2 el amandelmeel
  • 3 el edelgist vlokken
  • zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 klein knoflookteentje of poeder
  • 1/2 tlp uienpoeder
Bereiding:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal het goed door elkaar. Als het iets te ‘nat’ is, dan kan je er wat meer amandelmeel aan toe voegen….zo simpel is het 🙂

Wist je dat?
Naast dat edelgistvlokken die heerlijke kaassmaak geven aan je gerecht, zijn ze ook nog eens een mooie bron van B-vitamines, zink, eiwitten en vezels. Deze kaasachtige smaak is afkomstig van een stofje wat Glutamaat heet. Dit komt van nature ook voor in onder andere rijpe kazen, tomaten, gefermenteerde sojaproducten en paddenstoelen. Het extract hiervan (mononatriumglutamaat/VeTsin/E621/gistextract) wordt veelvuldig gebruikt als smaakversterker in de Chinese keuken, kant en klaarmaaltijden, soepen en chips. Sommige mensen kunnen hiervan klachten krijgen, wat ook wel bekend staat als het ‘Chinese Restaurant Syndroom’. Klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen zijn hier een paar voorbeelden van. Het is dus niet raadzaam om dit veelvuldig te gebruiken als je hiervoor gevoelig bent.

Reageren is niet mogelijk