Snelle lunch groentenpannekoek

Ingrediënten:

  • gekookte groenten van de dag(en) daarvoor
  • 3 plakjes zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  •  1 thl kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • Italiaanse kruiden
  • 1 tomaat
  • kokosolie
  • 1/4 avocado
  • Veldsla of rucola
  • meidoornbloesem
  • extra vierge olijfolie

Bereiding:

Verrassend, maar dit gerecht kan binnen een kwartier op tafel staan!
Doe de groenten in de blender samen met de geitenkaas, ei, kurkuma, zwarte peper en italiaanse kruiden.  Zet de blender aan totdat alles goed door elkaar is gemengd en de groenten klein zijn gemalen. Verwarm nu op matig vuur wat kokosolie in de koekenpan en giet hierin het gemaakte groentenmengsel. Deksel op de pan en ondertussen het tomaatje in plakken snijden. Vervolgens kan je de tomaat erbij doen, zodat deze even wordt mee verwarmd.  Als de groentepannekoek stevig is geworden, probeer hem dan voorzichtig in 1 geheel op een bord te krijgen. knap als dit lukt ;-). Leg de in plakjes gesneden avocado erop. Drapeer er wat sla overheen en de bloesem en besprenkel rijkelijk met extra vierge olijfolie. Snel, verwarmend, versterkend en voedzaam gerecht….

Een paar wetenswaardigheden op een rij

Deze keer had ik nog wat broccoli en sperziebonen over. Je kan er natuurlijk een heerlijke koude salade van maken, maar soms is het ook goed voor de spijsvertering om iets warms te eten voor de lunch.
Onderweg kwam ik de vrolijke meidoornbloesems tegen, die je heel goed kan eten. Ook de blaadjes kan je prima gebruiken voor in bijvoorbeeld een salade. De meidoorn heeft hartversterkende eigenschappen. Er zijn  maar weinig kruiden en bloemen in de natuur die je niet zou kunnen eten en het geeft, naast de gezondheidsvoordelen, ook net even wat vrolijkheid aan je gerecht.
Door de tomaat te verwarmen, komt er lycopeen vrij. Dit is een stof die als antioxidant werk en beschermt ons lichaam tegen schade door vrije radicalen.

Reageren is niet mogelijk