Glutenvrije Pepernoten met een Twist

Ingrediënten:

– 100 gram Boekweitmeel
– 80 gram Amandelmeel
– ¼ theel. Baking soda
– 4 theel. Speculaaskruiden
– 2 el kokosbloesemsuiker
– 1 el honing
– 1 ei
– 40 gr. Kokosolie
– rasp van een biologische sinaasappelschil

Bereiding:
– Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het door elkaar
– Laat de kokosolie smelten in een pannetje
– Voeg de kokosolie, de honing, het ei en het schaafsel van de sinaasappelschil bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar totdat je een stevige deegbal hebt. Als het te droog is kan je er nog wat water of amandelmelk doorheen doen.
– Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden
– Bekleed de bakplaat met bakpapier
– Draai kleine balletjes van het deeg en leg ze op de baklaat
– Nu 15-20 minuten in de oven en klaar zijn de pepernootjes!

Boekweit is rijk aan rutine en magnesium. Deze stofjes zijn belangrijk voor verzorging van de kleine bloedvaten in o.a de handen en voeten. De kokosolie is een direct beschikbare bron van energie voor onze cellen, zodat deze ons lekker warm kunnen opstoken. Daarbij bevatten de speculaaskruiden verwarmende specerijen die de doorbloeding stimuleren. Ideaal tegen koude winterhanden en -voeten dus!

Reageren is niet mogelijk