Hoopjes Pure Liefde

Hoopje pure liefde

Ingrediënten:
– Amandelenpure liefde
– Walnoten
– Pompoenpitten
– Incabesjes
– 1 reep chocolade (minimaal 70%)
– 1 el kokoscrème

Bereiding:
Doe de amandelen en walnoten in een vijzel en stamp ze in grove stukken. Breek de chocolade in stukjes en laat ze in een pannetje, al roerend, rustig aan smelten. Voeg nu de kokoscrème aan de gesmolten chocolade toe en roer het goed door elkaar. Vervolgens kunnen de amandelen, walnoten, pompoenpitten en incabesjes aan het mengsel toegevoegd worden. Weer goed door elkaar roeren. Bekleed een schaal met bakpapier en leg hier kleine hoopjes van het chocolade-notenmengsel op. Dek het af en zet het in de koelkast zodat het hard kan worden. Ik zorg ervoor dat ik voldoende bakpapier heb afgeknipt, zodat ik de zijkanten eroverheen kan vouwen en zo afgedekt in de koelkast kan bewaren.

Genieten maar!

Alhoewel het een verantwoord tussendoortje is, moet je wel pas aan tussendoortjes denken als je zeker weet dat je minimaal 5 opscheplepels groenten per dag eet ;-).

Schoonheid van binnenuit:
Naast de gezonde vetzuren die deze noten en zaden bevatten, hebben al deze ingrediënten hun unieke eigenschappen…

Amandelen en chocolade (minimaal 70%) zijn een bron van magnesium. Magnesium is een mineraal wat voor meer dan 300 processen in het lijf nodig is. Veelvuldig gebruikt dus, vooral in periodes van stress, vermoeidheid en intensief sporten!

Walnoten bevatten gezonde omega 3 vetten voor onder andere de hersenen, ogen en huid. Is het toeval dat ze op hersenen lijken?

Pompoenpitten bevatten zeer veel zink, wat belangrijk is voor het immuunsysteem en de huid.

Incabesjes en chocolade zijn een bron van antioxidanten die de schade in de cellen helpen te herstellen. Preventief bij degeneratieve ziektes en huidveroudering.

Reageren is niet mogelijk