Leverworst

Ingrediënten:

  • 250 gr biologische kippenlevertjes
  • 250 gr biologische kipfilet
  • 100 gr gerookte biologische spekblokjes
  • 125 gr Ghee
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • scheutje oatly cuisine
  • snuf keltisch zeezout
  • snuf peper

Bereiding:

-Verwam de oven voor op 150 graden C
-Laat de Ghee smelten in een pannetje
-Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn
-Snijdt de lever en kipfilet in stukjes en verwijder de harde delen
-Doe nu alles bij elkaar in de keukenmachine en maal het fijn tot een gladde massa
-Schep alles over in een ovenschaal en zet hem afgedekt 2 uur in de oven
-Tijd om het uit de oven te halen en weer in de keukenmachine te doen totdat de massa lekker smeuïg en romig wordt. Voeg er eventueel nog een extra scheutje oatly cuisine aan toe
-Verdeel de leverworst in verschillende bakjes, zodat je ook wat kan invriezen want we hebben nu behoorlijk wat gemaakt

Wist je dat?

Dit recept maak ik meestal 1 keer in de winter omdat het een super bron is aan vitamine A, D, E, K en de mineralen Selenium en Zink die we goed kunnen gebruiken om het immuunsysteem te ondersteunen. Alhoewel ik geen voorstander ben om dagelijks vlees te eten, hebben dierlijke eiwitbronnen soms toch wel zo hun voordeel boven de plantaardige eiwitbronnen. Zo zijn de nutriënten beter opneembaar en bevatten ze het complete aminozuren palet. Orgaan vlees heeft niet alleen als voordeel dat het hoog geconcentreerde voedingstoffen bevat, maar net zo belangrijk vind ik de No Waste factor. Het toont op zijn minst wat respect voor het dier dat gestorven is om ons te voeden. Daarbij speelt de keuze om voor biologisch vlees te kiezen ook een grote rol.

p.s. Het plaatje is iets gefotoshopt, want in het echt ziet het er wat donkerder uit. Dit staat alleen niet zo appetijtelijk op de site 😉

Reageren is niet mogelijk